Clicky

Sfant Sfant Sfant

Sfant Sfant Sfant

 
Esti aici: Dumnezeu >> Sfant Sfant Sfant

Sfant esti, Sfant esti, Sfant esti! - Istoria
Acest imn a fost cantat in bisericile crestine incepand cu anii 1800. De-a lungul secolelor, acest imn a binecuvantat oameni din intreaga lume. Cuvintele lui pline de inspiratie au fost scrise de Reginald Heber (1783-1826), episcopul Anglican din Calcutta. Heber a fost un erudit stimat care a tinut prelegerile din 1815 de la Bampton in Oxford, punand accent pe divinitatea Duhului Sfant. Pentru a sarbatori Duminica Trinitatii (1861), preotul John Bacchus Dykes (1823-1876), a scris melodia imnului, Nicaea, folosita pe versurile “Sfant esti, Sfant esti, Sfant esti, Dumnezeu puternic”. In acest imn, cel mai de durata cadou al lui Herber pentru biserica face sa rasune inchinarea fiintelor angelice. Imnul ne ofera o revelatie melodica a principiilor crestine eterne:

  1. Dumnezeul este Unul in Trei
  2. Dumnezeu este Preasfant
  3. Creatia lui Dumnezeu reflecta Gloria Sa

Sfant, Sfant, Sfant – Semnificatia
Probabil ca am repetat de asa de multe ori cuvintele “Sfant, Sfant, Sfant”, incat nu mai raspundem cu emotie profunda atunci cand le cantam. Ce inseamna “sfant”, mai exact? De ce se repeta de trei ori acest cuvant in imnul nostru? Isaia 6 incepe cu revelatia lui Dumnezeu in fata profetului. Isaia este uimit de trei lucruri cu privire la Dumnezeu: El statea “pe un scaun de domnie foarte inalt si poalele mantiei Lui umpleau templul” (Isaia 6:1). Serafimii strigau unul la altul ca Domnul ostirilor este “Sfant”. Tehnica repetarii unui cuvant de trei ori, pentru a-I sublinia intelesul, se intalneste des in Vechiul Testament (Ieremia 22:29, Ezechiel 21:27). Ca si in Isaia 6:3, viziunea eternitatii avuta de Ioan descrie o mare de sticla si fiinte angelice care stau in jurul tronului lui Dumnezeu. Zi si noapte, heruvimii si serafimii Ii dau Dumnezeului Atotputernic glorie, onoare si slava folosind o singura fraza “Sfant, Sfant, Sfant…” (Apocalipsa 4:6,8). Aceasta inseamna slava in cea mai inalta forma de exprimare.

Sfintenia lui Dumnezeu este de nedescris in limbajul uman; prin urmare, proclamarile ceresti ni-L reveleaza pe Cel etern. Dumnezeu este Sfant, vrednic de reverenta si respect. El este izolat de noi, ca un Creator transcendent care se afla deasupra si separat de o lume pacatoasa. Si totusi, Dumnezeu ne-a creat pentru Gloria Sa. “….adu-Mi fii din tarile departate si fiicele de la marginea pamantului: pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre Slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit” (Isaia 43:6-7). Efeseni 1:12 ne aminteste ca am fost alesi prin voia lui Dumnezeu si cu scopul de a sluji “de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit in Hristos”.

Pentru aceia dintre noi care nadajduim in Isus Cristos, imnul “Sfant esti, Sfant esti, Sfant esti, Dumnezeu Puternic” ne ajuta sa auzim cuvintele ingerilor asa cum sunt ele redate in Cuvantul lui Dumnezeu. Versurile imnului ne inspira sa capitulam in inimile noastre pentru a experimenta harul si dragostea lui Dumnezeu. Si ne ajuta sa – L proclamam pe Dumnezeul Tatal, Fiul si Duhul Sfant intregii lumi.

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Duhul Sfant
Frica de Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu
Sfant Sfant Sfant
Unde este Dumnezeu
Este Dumnezeu nedrept?
Cine este Dumnezeu?
Numele lui Dumnezeu
Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Sfant Sfant Sfant to My Google!
Add Sfant Sfant Sfant to My Yahoo!
XML Feed: Sfant Sfant Sfant
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.