Clicky

Rugaciunea crestina

Rugaciunea crestina

 - Modelul lui Cristos
Esti aici: Dumnezeu >> Rugaciunea crestina

Rugaciunea crestina : un model biblic
Un model pentru rugaciunea crestina este cel din Evanghelia dupa Matei. Isus Cristos Insusi ne-a lasat tuturor un model de rugaciune:

”Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: Tatal nostru, care esti in ceruri! Sfinteasca-Se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” (Matei 6:9-13).

Rugaciunea crestina: o interpretare pentru noi toti
Modelul de rugaciune crestina din Matei 6 este cunoscut ca Rugaciunea „Tatal Nostru”. Multi dintre noi am recitat aceasta rugaciune ani de zile, dar nu am meditat cu adevarat asupra semnificatiei ei. Redam mai jos cateva fragmente spirituale din Rugaciunea „Tatal nostru”care iti pot aprofunda viata de rugaciune:

”Tatal nostru” – Dumnezeu vrea sa ne adresam lui cu apelativul “ Taticule” (in aramaica, Abba). El vrea sa aiba grija de noi si sa ne protejeze. Dumnezeu isi doreste intimidate. Aminteste-ti, dragostea si harul Sau sunt infinite. Dumnezeu vrea sa ne simtim in siguranta in familia Sa ca si copii adoptati si mostenitorii Lui.

”Care esti in ceruri”— ridica-ti ochii spre Dumnezeu. Teme-te de El si onoreaza-L. El este Atotputernic si poate rezolva toate problemele noastre, inclusiv pe cele mari. Dar ne iubeste asa de mult, incat nu ramane in cer.

”Sfinteasca-se Numele Tau”— Sfant, Sfant, Sfant. Apropie-te de Dumnezeu cu teama si evlabie. Foloseste cuvantul “minunat” doar pentru Dumnezeu. Traieste o viata care Il onoreaza pe Dumnezeu.

”Vie Imparatia Ta” - “Accepta slujba asta si fa-o cu pasiune!” Sa muncesti pentru Imparatia lui Dumnezeu este cea mai buna slujba posibila. Infloreste acolo unde esti sadit. Fa totul ca pentru Domnul. Gaseste-ti darurile si foloseste-le. Fii deschis la calauzirea lui Dumnezeu in fiecare zi.

”Faca-se voia Ta” – Dumnezeu este olarul, noi suntem lutul. Dumnezeu ne tine pe roata olarului, modelandu-ne si remodelandu-ne, spalandu-ne in lacrimi, ca sa ne faca mai asemanatori lui Cristos ca sa ne poate folosi in voia Lui. Preda-te Lui zilnic. Pastreaza-ti lutul maleabil, umed, prin rugaciune zilnica.

”Precum in cer, asa si pe pamant”—Voia Ta sa se faca, nu voia mea!

”Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi” - Ai incredere! Dumnezeu va indeplini nevoile tale. El poarta de grija si randunicii si stiu ca imi poarta si mie de grija.

”Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri” - iertarea = predare. Nu purta in spate propriul rucsac – preda-l Domnului. Cand lasi sentimentele la suprafata, faci primul pas spre vindecare. Poarta-te ca si cum ai iertat, iar sentimentul iertarii va veni de la sine. In slabiciunea noastra, Isus ne trimite puterea si pacea Sa.

”Si nu ne duce pe noi in ispita” - Ai grija la ispitele deghizate. Roaga-te, ca sa nu cazi. Suntem ispititi in fiecare zi. Ispita ne face umblarea mai profunda si ne intareste credinta – dar ai grija la orbirea spirituala. Deschide-mi ochii, Doamne, ca sa-mi vad punctele slabe – foloseste-Te de rude si de prieteni sinceri.

”Ci ne izbaveste de cel rau”— Cel rau, Satan. Suntem salvati de la moarte la viata. Isus este mai puternic decat Satan – Dumnezeu este mai mare!

”Caci a Ta este Imparatia (ascultare), si puterea (incredere) si Slava (bucurie), in veci de veci”—Aceasta este lumea Tatalui nostru. Tot ceea ce avem Ii apartine. El este Carmuitorul!

Creste mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciunea la Masa de Craciun
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Rugaciuni pentru Vindecare
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciunea Zilnica
Puterea Rugaciunii
Rugaciuni Pentru Femei
Rugaciunea “Tatal nostru”
Rugaciunea in familie
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea crestina to My Google!
Add Rugaciunea crestina to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea crestina
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.