Clicky

Da-I Slava lui Dumnezeu

Da-I Slava lui Dumnezeu

 - Exemple din Biblie
Esti aici: Dumnezeu >> Da-I Slava lui Dumnezeu

Da-I Slava lui Dumnezeu – Nimic de ascuns
Dorinta de a-I da slava lui Dumnezeu trece dincolo de lauda si inchinare. Spunand adevarul lui Dumnezeu Ii dai slava. Acan, un iudeu, a incalcat o interdictie divina, furand aur, argint si imbracaminte scumpa. Astfel, el si casa lui s-au facut vinovati de distrugerea Ierihonului. “Iosua a zis lui Acan: Fiule, da slava Domnului Dumnezeului lui Israel, marturiseste si spune-mi ce ai facut, nu-mi ascunde nimic”. (Iosua 7:19)

Ca sa Ii poti da slava lui Dumnezeu, trebuie sa

  • Recunosti omnistiinta Sa (faptul ca El stie totul) i.e. El este drept.
  • Te pocaiesti si sa faci o marturisire deschisa a pacatelor tale inaintea Lui
  • Relatezi adevarul in mod sincer – nu ascunde nimic
Cand Domnul Isus a vindecat un orb din nastere, fariseii au incercat sa Il discrediteze pe Isus, incercand in acelasi timp sa para ca Il onoreaza pe Dumnezeu. “Fariseii au chemat a doua oara pe omul care fusese orb si i-au zis: “Da Slava lui Dumnezeu, noi stim ca Omul acesta este un pacatos”. (Ioan 9:24). Sperand sa-l faca sa isi schimba marturia, evreii l-au cicalit. Fostul cersetor a ales calea sigura, adica experienta lui. Marturisirea deschisa a acestui om a aratat greutatea adevarului simplu din spatele ei, dand slava lui Dumnezeu.

Da-I Slava lui Dumnezeu – Binecuvantat sau blestemat
Ascunzand adevarul, nu Ii dam slava lui Dumnezeu, atragand asupra noastra mania Sa. Profetul Ieremia l-a indemnat pe poporul lui Dumnezeu sa se pocaiasca si sa isi marturiseasca mandria. “Ascultati si luati aminte! Nu fiti mandri, caci Domnul vorbeste! Dati slava Domnului Dumnezeului vostru…: (Ieremia 13:15-17). Daca nu Ii dam lui Dumnezeu ce avem mai bun in inchinare, Ii profanam Numele. Ca un levit credincios ce era, Maleahi a observat amagirea preotilor si laicilor care aduceau jertfe nepotrivite, cu cusur (Maleahi 1:13-14). Inca o data, Dumnezeu a cerut adevarul. “Daca nu veti asculta, daca nu va veti pune inima ca sa dati slava Numelui Meu, zice Domnul ostirilor, voi arunca in voi blestemul si voi blestema binecuvantarile voastre; da, le-am si blestemat, pentru ca n-aveti pe inima porunca Mea” (Maleahi 2:2). In Apocalipsa, evanghelia adevarului vesnic trebuie proclamata de intreaga creatie – ca sa Ii dea slava lui Dumnezeu. In ceruri, un inger I se arata apostolului Ioan: “Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava….” (Apocalipsa 14:6-7). Chiar temelia lui Anticrist in aceasta lume s-a zguduit atunci cand judecata lui Dumnezeu a cazut asupra celor care au respins adevarul. Cei care au negat Gloria si puterea lui Dumnezeu au hulit cu minciuni. “Si au hulit numele Dumnezeului …si nu s-au pocait ca sa-I dea slava” (Apocalipsa 16:8-9)

Da-I slava lui Dumnezeu – Frumusetea
Cei care aleg sa Ii dea slava lui Dumnezeu gasesc motive de multumire in fiecare zi. In adorarea noastra, punem de o parte natura noastra umana, de carne, pentru a ne pune pe noi de o parte pentru Dumnezeu. Inchinandu-e Dumnezeului cerului si pamantului, experimentam frumusetea sfinteniei Sale (1 Cronici 16:25-29). Motivele pentru care merita sa Ii dam slava lui Dumnezeu sunt nenumarate.

In Psalmul 96, intreg pamantul este chemat sa Ii dea slava lui Dumnezeu. Cand Cristos Si-a incheiat lucrarea pe pamant, a intrat in slava lui Dumnezeu in cer. Imbracat in haine de slava si incununat cu glorie, El este personificarea frumusetii sfinteniei (Psalmul 96:4-9). David, psalmistul, pare sa ii cheme pe ingeri sa Ii dea slava lui Dumnezeu, inchinandu-I-se Lui in frumusetea sfinteniei Lui. Chiar si in tunete si furtuni rasuna slava lui Dumnezeu (Psalmul 29:1-3).

Atunci cand ne inchinam in sfintenie adevarata, ni se reveleaza insasi frumusetea adevarata a lui Dumnezeu. Este frumusetea ingerilor care Ii dau slava in locurile preainalte; este frumusetea sfintilor, care impartasesc natura divina a lui Dumnezeu.

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Numele lui Dumnezeu
Unde este Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Dragostea lui Dumnezeu
Da-I Slava lui Dumnezeu
Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Da-I Slava lui Dumnezeu to My Google!
Add Da-I Slava lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Da-I Slava lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.