Jakobs Zonen

De Chronologische Bijbel
Januari


15 Januari (Dag 15) Ė De twaalf zonen van Jakob
In Kanašn aangekomen, steken Jakob en zijn gezin de rivier de Jordaan over en vestigen zich ergens dichtbij de berg Gerazim, ten noorden van Jeruzalem. Jakobs dochter Dina wordt nu de spil in een verhaal over geweld dat uitmondt in liefde, en vervolgens in bedrog en wraak. De andere hoofdpersonen zijn Sichem, zoon van de plaatselijke prins, Hemor zijn vader, en Simeon en Levi, twee van Dina's broers. Het verhaal gaat als volgt:

Op een dag verliet Lea's dochter Dina het kamp om haar vriendinnen te bezoeken. Toen zag Sichem (de zoon van de Hevitische koning Hemor) haar, nam haar mee en verkrachtte haar. Hij werd hals-over-kop verliefd op Dina en probeerde haar voor zich te winnen. Hij sprak er met zijn vader over. "Zorg dat ik dat meisje krijg", zei hij, "want ik wil met haar trouwen."...

Lees hier de volledige tekst:Terug naar de lezingen van de maand januariNadruk en reproductie verboden. Voor meer details, lees alsjeblieft onze copyrightvoorwaarden.
Met dank aan Biblica. Bezoek deze websites van Biblica eens:
www.Biblica.com -- www.BiblicaDirect.com
www.BibleServer.com


WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen