Persoonlijke Geestelijke Groei

Persoonlijke Geestelijke Groei

 - Het Zaadje Doen Groeien
U bent hier: God >> Persoonlijke Geestelijke Groei

Persoonlijke Geestelijke Groei - Wat is Dat?
Geestelijke groei is een keuze en is noodzakelijk om onze relatie met God, de Heer Jezus Christus en de Heilige Geest te verdiepen. Deze groei bestaat uit het verheffen van Jezus tot Heer van onze levens en een overgave aan de leidende macht en zegeningen van de Heilige Geest. Groeien in ons geestelijke leven, of spiritualiteit, is het verlangen om in ons dagelijkse leven steeds rechtschapener en steeds meer als Christus te worden.

Geestelijke groei is niet hetzelfde als "religieus zijn". Religie komt voort uit een systematiek van strakke tradities, ceremonies en voorgeschreven daden. Omdat dit voortkomt uit religieuze wetten en door de mens geschapen wetten, wordt de resulterende gehoorzaamheid vaak gemotiveerd door schuldgevoelens. Een God-erende spiritualiteit daarentegen komt niet voort uit wat de mens heeft voorgeschreven, maar uit eerlijke en oprechte verlangens van het hart.

Persoonlijke Geestelijke Groei - Hoe Groeien We?
Geestelijke groei begint op de eerste plaats met het geloven in en het volgen van Jezus Christus. We doen dit door middel van onze geloofsovertuiging. Ons geestelijke leven groeit en wordt volwassener door:

  • Te bidden (regelmatig met God converseren).
  • Studenten van Zijn Woord en Zijn leer te worden (discipels te worden).
  • De zegens van onze spiritualiteit, ons geestelijke leven, met anderen te delen (evangeliseren).
  • God te eren en te prijzen, door middel van onze spraak, ons gedrag en liederen (aanbidding).
Geloof kan als een piepklein zaadje beginnen. Wanneer we ons geloof uitoefenen, dan zal het groeien. Laten we dit eens vergelijken met het planten van een zaadje. We zorgen er voor en we geven het voeding. Hierdoor groeit het. We moeten het onkruid er vandaan houden. Ons geestelijke leven is eender. De Heilige Geest van God bereidt onze harten voor wanneer het zaadje van het geloof wordt geplant. Dat piepkleine zaadje van ons geloof wordt gevoed door te bidden, de Bijbel te lezen en door ons te omgeven met Christenen die hetzelfde over deze dingen denken. Terwijl ons geloof groeit beginnen we met anderen te delen wat God voor ons heeft gedaan. Wanneer we niet toegeven aan de verleiding om te zondigen, zullen we geestelijk groeien en ons steeds dichter bij God bevinden. Dit zal vruchten in onze levens voortbrengen die Hij voor ons heeft ontworpen. God brengt ons een vreugde en een vrede in het leven die alle omstandigheden kunnen weerstaan.

Onze liefde voor Hem en alles wat Hij gedaan heeft neemt toe. Dit schept een diepere, persoonlijke relatie met Hem en doet ons verlangen naar alles wat Hij voor ons heeft. Het is een domein dat ons menselijke verstand vaak niet kan bevatten; het vereist vertrouwen en geloof in God. De Heer God geeft ons een mentale, emotionele en geestelijke vrede die alle begrip te boven gaat (Filippenzen 4:7). Hij heeft nog veel meer zegeningen voor ons die via de Heilige Geest worden bezorgd.

Persoonlijke Geestelijke Groei - Wat Zijn Geestelijke Zegeningen?
Geestelijke groei en het oogsten van de zegeningen is een werk van de Heilige Geest. Paulus herinnert ons er aan dat er twee soorten spiritualiteit zijn: de valse en de ware. In 1 Korintiërs hoofdstukken 12-15 wordt ons over de ware spiritualiteit verteld, en in het bijzonder over geestelijke gaven. Dit zijn zaken waarvan God wil dat we die allemaal hebben. Elk mens heeft op zijn minst één geestelijke gave. Het doel van deze gaven is om in de behoeften van andere gelovigen te voorzien. We hebben allemaal een doel in God's dienst. De geestelijke gaven worden in 1 Korintiërs 12:7-11 genoemd.

Geen enkele gave is superieur aan een andere. Ze zijn allemaal van God afkomstig met het doel om de kerk op te bouwen, om haar te helpen om effectiever te functioneren en om ons dichter tot Hem te brengen. Wil jij wat God voor jou klaar heeft liggen? Ook al kunnen we dit alles niet volledig begrijpen, we kunnen wel dit vers onthouden: “Wij weten dat de Zoon van God gekomen is, en ons inzicht gegeven heeft om de waarachtige God te kennen, en wij zijn in de waarachtige God, want wij zijn in Jezus Christus, zijn Zoon. Dit is de ware God, dit is eeuwig leven!” (1 Johannes 5:20). Geloof met overtuiging; laat je geestelijke relatie met God groeien, en ben gezegend.

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Bijbelverzen
Ongeduld
Christelijke Verantwoording
Persoonlijke Geestelijke Groei
Overwinning in Jezus
Toereikendheid van Christus
Ethiek op de Werkplek
Gezindheid van Christus
Bescheidenheid
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Persoonlijke Geestelijke Groei
Add Persoonlijke Geestelijke Groei to My Google!
Add Persoonlijke Geestelijke Groei to My Yahoo!
XML Feed: Persoonlijke Geestelijke Groei


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.