Jezus Christus

Jezus Christus

 - Het Trilemma
U bent hier: God >> Jezus Christus

Jezus Christus - Een Naam Als Geen Ander
De naam Jezus Christus heeft meer verdeeldheid, agitatie en controverse veroorzaakt dan welke andere naam in de geschiedenis dan ook. Als je over God begint in een discussie in een koffieshop, dan voelt niemand zich echt beledigd. Als je over Boeddha, Brahman, Mozes of Mohammed praat, dan vindt men je niet echt irritant. Maar de naam Jezus Christus lijkt recht door de ziel te snijden. Er is iets waardoor deze religieuze leider meer aanleiding geeft tot woordenwisselingen en veroordelingen dan alle anderen samen. Wat is dat iets?

In tegenstelling tot elke andere populaire religieuze leider in de geschiedenis, maakte Jezus Christus een unieke claim. Hij verklaarde dat Hij God was. Niet zomaar een god, niet goddelijk, maar de vleesgeworden God - de Schepper van het universum in menselijk vlees. Intellectueel gezien is dat een verontrustende bewering. Spiritueel gezien is het het meest bevrijdende dat ooit voor de mensheid zou kunnen plaatsvinden.

Jezus Christus - De Populaire Alternatieven
De typische reacties op het leven en de beweringen van Jezus Christus klinken ongeveer als volgt:

"Jezus Christus was een groots man."

"Jezus Christus was een geweldig moreel rolmodel."

"Jezus Christus was een ontwikkelde religieuze leermeester."

"Jezus Christus was een gewaardeerd profeet."

Maar, zoals Christelijk geleerde Josh McDowell verklaart in zijn fundamentele boek "More than a Carpenter" (Meer dan een Timmerman), dit soort stellingen veroorzaken een overtuigend "trilemma". Wanneer je de feitelijke beweringen van Jezus en Zijn volgelingen en ooggetuigen onderzoekt, dan zijn er slechts drie alternatieven voor wie Hij werkelijk is - Jezus Christus was ofwel een leugenaar, een gek, of onze Heer.

"Het probleem met deze alternatieven is niet welke mogelijk is, omdat het duidelijk is dat alle drie mogelijk zijn. Maar de vraag is veeleer 'welk is het meest waarschijnlijk?'. Jouw beslissing over wie Jezus Christus is moet niet zomaar een ongegronde intellectuele oefening zijn. Je kan hem niet het etiket opplakken van een groots moreel leermeester. Dat is geen geldige optie. Hij is ofwel een leugenaar, een gek, of Heer en God. Je moet een keuze maken. Zoals de Apostel Johannes schreef: "Maar deze zijn opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de messias is, de Zoon van God, en' -en dit is belangrijker- 'opdat u door te geloven leeft door zijn naam' (Johannes 20:31)." (Josh McDowell, More than a Carpenter (Meer dan een Timmerman), Tyndale House Publishers, 1977, pp. 33-34.)

C.S. Lewis, een populair Brits theoloog, gaat verder: "Ik probeer hier te voorkomen dat iemand de werkelijk dwaze uitspraak doet die mensen vaak over Hem doen: 'Ik ben bereid om Jezus te accepteren als een groots moreel leraar, maar ik accepteer niet zijn claim dat Hij God is.' Dat is de Úne uitspraak die we niet kunnen doen. Een man die niets meer was dan dat, een man, maar die het soort dingen zei die Jezus zei zou geen groots moreel leraar zijn. Hij zou ofwel een gek zijn - op het niveau van de man die beweert een gekookt ei te zijn - ofwel de Duivel van de Hel. Je moet een keuze maken. Of deze man was, en is, de Zoon van God; of hij was een gek of iets ergers. Je kan Hem opsluiten als een idioot, je kan naar Hem spugen en Hem als een demon opsluiten; of je kan aan zijn voeten neervallen en Hem Heer en God noemen. Maar laten we niet beginnen met die neerbuigende onzin over wat een groots menselijk leermeester Hij was. Hij heeft die optie niet aan ons opengelaten. Dat was niet zijn bedoeling." (C.S. Lewis, Mere Christianity (Onversneden Christendom), The MacMillan Company, 1960, pp. 40-41.)

Jezus Christus - De Enige Ware Keuze
Wij geloven absoluut in de menselijkheid van Jezus Christus. Hij is de Zoon van de mensheid, de laatste Adam (1 KorinthiŰrs 15:45). Maar, wij geloven ook dat Jezus Christus de Almachtige God is. Door de Bijbel heen beweert Hij God te zijn, wordt Hij als God aangesproken, en wordt Hij als God aanbeden. Wat op de volgende pagina's volgt zijn de Heilige Geschriften die onthullen dat Jezus Christus Heer en God is.

Lees Nu Jezus Christus Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Moet Ik Gedoopt Zijn om Naar de Hemel te Gaan
Christelijke Apologetiek
Onvergeeflijke Zonde
Is de Doop Noodzakelijk om Gered te Worden
De Christelijke Doctrine
God's Namen
Christelijke Verantwoording
De Dood en de Hemel
Definitie van Zonde
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Jezus Christus
Add Jezus Christus to My Google!
Add Jezus Christus to My Yahoo!
XML Feed: Jezus Christus


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.