Christelijke Halloween

Christelijke Halloween

 Allemaal Hokus Pokus?
U bent hier: God >> Christelijke Halloween

Christelijke Halloween – De Oorsprong begrijpen
Christelijke Halloween? Halloween neemt in Nederland aan populariteit toe en is zonder twijfel de feestdag waar mensen de meeste misvattingen over hebben. Is het een hokus-pokus bijgeloof of heeft dit een echte Christelijke kern?

Het kan zo lijken dat Halloween niets meer is dan een heidens feest dat door de een of andere abnormale opportunist en/of een snoep- en kostuumfabrikant is verzonnen, maar "All Hallows Eve" ("Allerheiligen") was feitelijk oorspronkelijk opgezet als een goede gelegenheid om heiligen uit het verleden te gedenken.

We moedigen je aan om de oorsprong van Halloween eens nauwkeurig te onderzoeken. Halloween, waarvan de naam is afgeleid van het Engelse woord voor "Allerheiligen", is dus ook rechtstreeks verbonden met Allerheiligen, wat elk jaar op 1 November wordt gevierd om de heiligen uit het verleden te gedenken. Deze "heiligen" waren helden en martelaars voor het Christelijke Geloof.

Christelijke Halloween – De Voors en Tegens?
We begrijpen dat een groot gedeelte van Halloween door de seculiere wereld werd gemanipuleerd en "beduveld", en dat veel zaken die tijdens Halloween plaatsvinden verre van geestelijk zijn. Enkele van de Halloween-tradities hebben dan ook feitelijk een heidense oorsprong.

De Bijbel heeft het niet specifiek over Halloween, maar enkele Bijbelse principes zijn er wel op van toepassing. Eén ding is duidelijk -- alle heidense gebruiken zouden moeten worden vermeden. Hekserij, occulte praktijken, toverij, etcetera worden door de Bijbel strikt verboden (Exodus 22:18; Handelingen 8:9-24; Handelingen 16, 19). Het mag duidelijk zijn dat een kind zich niet met hekserij bezighoudt wanneer het zich uitdost in een cowboy-kostuum of zich als prinses verkleed. Maar wat is dan het Bijbelse standpunt ten opzichte van Halloween?

Ouders, de beslissing is aan jullie. Als je besluit dat Halloween een leuk iets voor je kinderen is, zorg er dan voor dat je kinderen uit de buurt worden gehouden van de kwalijke aspecten van Halloween. Wanneer gelovigen ergens aan deelnemen (waaronder ook Halloween), dan moeten hun houding, hun uiterlijk en hun gedrag Christus verheerlijken (Filippenzen 1:27)

Christelijke Halloween – Haal er Voordeel Uit!

  • Halloween kan een goede praktische les zijn waarin over God's macht over Satan en de gevallen engelen kan worden geleerd. God houdt hen machteloos, volgens Zijn wil. De Christelijke Halloween en Allerheiligen komen in een doelgerichte eenheid samen, omdat de een beschermt en de ander bedekt. Het is een tijd waarin het Evangelie de boze geesten kan verslinden.

  • Denk eens na over deze Christelijke ideeën voor Halloween, deel Christelijke Halloween-gedichten met anderen of geef geinige Christelijke traktaten aan de kinderen die in je buurt van deur naar deur gaan. Bedenk stimulerende en leuke manieren waarop je kunt doordringen tot de kinderen en de volwassenen in je omgeving, mensen met wie je door het jaar misschien niet zo veel contact hebt.

  • Moedig je kerk/gemeente aan om op Halloween-avond een feestje te houden. Veel ouders houden hun kinderen liever veilig binnenshuis. Gebruik dit als een gelegenheid om deze gezinnen over Jezus en over je kerk te vertellen.

Lees Hier Meer Tips Over het Ouderschap


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Related Articles
Discipelschap

Intimiteit in het Huwelijk
Verleiding Weerstaan
De Wortels van Halloween
Christelijke Halloween
Christelijke Verantwoording
Bijbelvragen
Christelijk Ouderschap
Bijbelverhalen voor Kinderen
Is Orale Sex een Zonde
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Christelijke Halloween
Add Christelijke Halloween to My Google!
Add Christelijke Halloween to My Yahoo!
XML Feed: Christelijke Halloween


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.