Bekennen Van Zonde

Bekennen Van Zonde

 - Vrijheid & Genezing
U bent hier: God >> Bekennen Van Zonde

Bekennen Van Zonde - Waarom Zou Je Dit Doen?
Velen onder ons hebben moeite met het concept van zonde. Het is moeilijk om te accepteren dat er onderdelen van ons leven zijn die zondig blijven, ook al proberen we om goed te zijn. We kunnen nog steeds lusten herbergen, leugens vertellen, of kwetsende opmerkingen tegenover anderen maken.

Hoe moeilijk het ook is om onze mislukkingen toe te geven, het kan nog moeilijker zijn om deze te bekennen - zelfs in privť in gesprek met God. Maar het is duidelijk dat dat is wat God vereist:

"Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad" (1 Johannes 1:9).

Bekennen Van Zonde - Wat Bereiken We Er Mee?
Het bekennen van zonde is niet het enige wat God van ons vereist. Hij vraagt ook dat we er berouw van hebben, dat we ons afkeren van onze zondige activiteiten en ons in plaats daarvan tot Hem wenden en Hem volgen. Berouw kan als volgt gedefiniŽerd worden: "Het afkeren van zonde, ongehoorzaamheid, of rebellie en het terugkeren naar God. In een meer algemene zin betekent berouw een verandering in je verstand of een gevoel van wroeging of spijt voor gedrag in het verleden. Oprecht berouw is een 'goddelijke bedroefdheid' over zonde, een handeling die je doet omdraaien en de tegengestelde richting in laat gaan. Dit soort van berouw leidt tot een fundamentele verandering in de relatie die een persoon met God heeft."

De Apostel Paulus merkt in Handelingen 3:19-20 het volgende op:

"Wend u af van uw huidige leven en keer terug tot God om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de Heer een tijd van rust doen aanbreken en zal hij de messias zenden die hij voor u bestemd heeft. Dat is Jezus."

Berouw betekent niet dat we perfect hoeven te worden. God begrijpt dat, zelfs als we ons best doen, we toch een terugval kunnen hebben. Maar elke keer als we Zijn vergeving opzoeken, zullen we deze ontvangen.

Bekennen Van Zonde - Het Resultaat
Er is zelfs nog beter nieuws voor hen die hebben geleerd om hun zonden te bekennen, berouw te hebben en zich tot God te wenden.

De Bijbel zegt dat Jezus zelf ons te hulp zal schieten.

"Kinderen, ik schrijf u dit opdat u niet zondigt. Mocht een van u echter toch zondigen, dan hebben wij een pleitbezorger bij de Vader: Jezus Christus, de rechtvaardige. Hij is het die verzoening brengt voor onze zonden, en niet alleen voor die van ons, maar voor de zonden van de hele wereld" (1 Johannes 2:1-2).

Wanneer zonden door God worden vergeven, dan vertelt de Bijbel ons dat God deze zonden niet tegen ons zal gebruiken. Psalm 103:11-12 zegt: "Zoals de hoge hemel de aarde overspant, zo welft zich zijn trouw over wie hem vrezen. Zo ver als het oosten is van het westen, zo ver heeft hij onze zonden van ons verwijderd."

Omdat God ons vergeeft, worden we opgeroepen om anderen te vergeven. EfeziŽrs 4:32 zegt: "Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft".

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Waterdoop
Gezindheid van Christus
Bijbelvragen
Gebrokenheid
Bijbelse Wetenswaardigheden
Ongeduld
Op God Vertrouwen
Bijbelverzen
De Zonde van Hoogmoed
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Bekennen Van Zonde
Add Bekennen Van Zonde to My Google!
Add Bekennen Van Zonde to My Yahoo!
XML Feed: Bekennen Van Zonde


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.